Het samenstellen van de doopviering

 

 

Een eigen tekstboekje?

 

Het is op de sommige plaatsen normaal dat de ouders een eigen tekstboekje maken voor de doopviering van hun kind. Op veel plaatsen gebruikt men gewoon een boekje van de parochie.

Natuurlijk is het geen verplichting, om een eigen boekje te maken, maar het kan ook een kans zijn om zelf, bij de voorbereiding, intensiever bezig te zijn met wat er tijdens de doop allemaal gebeurt. Daarom bevelen wij het samenstellen van een boekje wel aan.

 

Hoe doen we dat?

 

Toch zou het niet eerlijk zijn om tegen jonge ouders te zeggen: "maak maar wat en veel plezier ermee!" Het is ook niet fair om een stapel boekjes van andere doopvieringen mee te geven en te zeggen: "kies maar uit wat je aanspreekt." Priesters en diakens mogen niet van jonge mensen zonder speciale vooropleiding verwachten dat ze precies weten hoe je een doopviering samenstelt. Je verkoopt als apotheker ook geen medicijnen zonder bijsluiter of verpakkingsbijlage, want dan komen er ongelukken. Moderne mensen mogen dan wel veel kunnen, maar ieder heeft zijn specialisatie. Als het gaat over kerkelijke vieringen hebben moderne mensen daar gewoon hulp bij nodig, en er zijn bovendien duidelijke grenzen aan wat kan in een kerk en wat niet. Bij een doop zijn er sowieso een aantal vaste ingredienten en daar mag niet zoveel aan veranderd worden. Daar is niks mis mee. Daarom bieden wij een 'map' aan, waarin alle keuzeteksten bij elkaar staan, en ook waarom bepaalde teksten op bepaalde plaatsen staan.

 

Doopmap in Word

 

 

klik hier voor de map

 

Behoefte aan een sjabloon voor een tekstboekje?

>>> klik op de Word-knop >>>

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright 2008 Stichting Sint-Athanasius Helmond].  Alle rechten voorbehouden.

 

Best bekeken met resolutie 1024*760 pixels.